Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Βόλος 3 Φεβρουαρίου 2006


Το Δεκέμβρη 2005 ολοκληρώθηκε στην Αθήνα ο πρώτος κύκλος επιμόρφωσης για τους Γραμματείς και Αναπληρωτές Γραμματείς και τους υπεύθυνους Επιμόρφωσης των Περιφερειακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ.

Η πολιτική Επιμόρφωση συνεχίζεται στο επίπεδο των Γραμματέων και Αναπληρωτών Γραμματέων των Δημοτικών Οργανώσεων σε κάθε Νομό με τη λειτουργία Εργαστηρίων Επιμόρφωσης Στελεχών και θα ολοκληρωθεί σε όλη τη χώρα μέχρι το Μάρτιο.

Στη Μαγνησία τα Σάββατα 4 και 11 Φεβρουαρίου 10.00 με 4.00 μμ θα λειτουργήσουν σε αίθουσα του Μεταξουργείου τα Εργαστήρια Επιμόρφωσης Στελεχών του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Μέθοδοι Συμμετοχικής Πολιτικής Συζήτησης, Μέθοδοι Διαβούλευσης και λήψης αποφάσεων».

Υπεύθυνο για την οργάνωση ων Εργαστηρίων είναι το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ και τα Συμβούλια Επιμόρφωσης του Ινστιτούτου που υπάρχουν σε κάθε Νομό. Επιμορφωτές στα Εργαστήρια θα είναι ο Κώστας Καραμπάτσας υπεύθυνος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης για τη Θεσσαλία και ο Κώστας Σάββας και η Ζωή Ακριβούλη από το Συμβούλιο Επιμόρφωσης Λάρισας.

Η μεθοδολογία που ακολουθείται στις επιμορφωτικές αυτές δραστηριότητες είναι σύμφωνη με τις αρχές της συμμετοχικής δημοκρατίας. Σε κύκλους των 20-25 ατόμων ειδικοί επιμορφωτές εισηγούνται το θέμα και ακολουθούν ενεργητικές δραστηριότητες μάθησης από τους επιμορφούμενους οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα σε ομάδες και ατομικά να διατυπώνουν τις γνώμες και απόψεις τους ώστε συλλογικά να διαμορφώνονται θέσεις και προτάσεις.

Το Συμβούλιο Επιμόρφωσης Μαγνησίας τον περασμένο Δεκέμβριο οργάνωσε κύκλους μάθησης στα θέματα της «Κοινής Αγροτικής Πολιτικής» για το «Σχολείο Ανοικτό στην κοινωνία». Προγραμματίζονται για τις επόμενες εβδομάδες επιμορφωτικές δραστηριότητες στα επίκαιρα θέματα της Συνταγματικής αναθεώρησης και της Ακρίβειας και Κατανάλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: